Aptamil pronutra advance 1 infant milk formula

Aptamil Pronutra ADVANCE 1 - Почетна млечна формула 800g

Патентираната следна генерација на формула Pronutra ADVANCE комбинира уникатна смеса на состојки со унапреден уникатен процес. Комплетна почетна формула специјално создадена за да ги поддржи нутритивните потреби на Вашето доенче во раната фаза од нивниот развој - од раѓање до 6 месеци.После овој период, се препорачува постепено да се замени почетната -1 со последователната- 2 формула.

Contains DHA As required by the legislation for all infant formula

Предложен Распоред На Транзиција/Навикнување*

Suggested Transition Schedule*

Нов Метод На Подготовка На Оброкот

ЧЕКОР 1

Измијте ги рацете и стерилизирајте ги сите садови.

ЧЕКОР 2

Зовријте свежа вода и дозволете да се олади до 40℃. Измерете ја соодветната количина на вода ( според табелата за подготовка) во стерилизирано шише.

ЧЕКОР 3

Користејќи ја дозерката од пакувањето, израмнете го правот со вградениот израмнувач. Не притискајте го правот и не претрупувајте во дозерката.

ЧЕКОР 4

Додадете ја точната количина на прав во водата.Ова може да го видите во табелата за подготовка на самото пакување. Ставање на премногу или премалку дозерки може да биде штетно. Затворете го шишето за хранење. Веднаш мешајте , силно и вертикално во тек на 10 секунди додека правот не се раствори. (Тркалање на шишето или мешање во кругови нема да биде доволно)

ЧЕКОР 5

Оладете под вода од чешма. Проверете ја температурата на оброкот. Веднаш користете го оброкот.

Нашето портфолио на производи

Придружете се на заедницата
од над 6200 мајки

Придружете се сега

Откријте ги најчесто
Поставуваните прашања

Прочитајте повеќе