Aptamil pronutra advance 1 infant milk formula

Aptamil Pronutra ADVANCE 2 - Последователна формула 800g

Врз основа на на 40 години истражување инспирирано од мајчиното млеко и потребите на бебето, ние ја развивме нашата следна генерација на формула Pronutra ADVANCE Нашата патентирана формула Pronutra ADVANCE ја комбинира нашата уникатна смеса на состојки со напреден (Advance) уникатен процес. Специјално е создаден да ги задоволи растечките потреби на Вашето бебе од 6 -12 месеци. Соодветна е од 6-12 месеци како дел од балансирана, мешовита исхрана Кога детето ќе наполни 1 година, се препорачува постепено да се замени Aptamil 2 со Aptamil 3.

Contains DHA As required by the legislation for all infant formula

Предложен Распоред На Транзиција/Навикнување*

Suggested Transition Schedule*

Нов Метод На Подготовка На Оброкот

ЧЕКОР 1

Измијте ги рацете и стерилизирајте ги сите садови.

ЧЕКОР 2

Зовријте свежа вода и дозволете да се олади до 40℃. Измерете ја соодветната количина на вода ( според табелата за подготовка) во стерилизирано шише.

ЧЕКОР 3

Користејќи ја дозерката од пакувањето, израмнете го правот со вградениот израмнувач. Не притискајте го правот и не претрупувајте во дозерката.

ЧЕКОР 4

Додадете ја точната количина на прав во водата.Ова може да го видите во табелата за подготовка на самото пакување. Ставање на премногу или премалку дозерки може да биде штетно. Затворете го шишето за хранење. Веднаш мешајте , силно и вертикално во тек на 10 секунди додека правот не се раствори. (Тркалање на шишето или мешање во кругови нема да биде доволно)

ЧЕКОР 5

Оладете под вода од чешма. Проверете ја температурата на оброкот. Веднаш користете го оброкот.

Нашето портфолио на производи

Придружете се на заедницата
од над 6200 мајки

Придружете се сега

Откријте ги најчесто
Поставуваните прашања

Прочитајте повеќе